Αλλεργιογόνα

Βάση του “Κανονισμό (ΕΚ) 1169/2011 – Επισήμανση των Τροφίμων” και την κείμενη Ελληνική Νομοθεσία (εγκύκλιος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων – Ε.Φ.Ε.Τ.) αναγνωρίζονται ως συστατικά τροφίμων τα οποία μπορούν να προκαλέσουν τροφική αλλεργία ή τροφική δυσανεξία τα ακόλουθα:

  • Δημητριακά που περιέχουν γλουτένη.
  • Καρκινοειδή και προϊόντα με βάση τα καρκινοειδή (πχ. καβούρια, καραβίδες).
  • Αυγά και προϊόντα με βάση τα αυγά.
  • Ψάρια και προϊόντα με βάση τα ψάρια.
  • Αραχίδες (αράπικα φιστίκια) και προϊόντα με βάση τις αραχίδες.
  • Σόγια και προϊόντα με βάση τη σόγια (εκτός από το σογιέλαιο).
  • Γάλα και προϊόντα με βάση το γάλα.
  • Καρποί με κέλυφος (πχ. αμύγδαλα, καρύδια κλπ.).
  • Σέλινο και προϊόντα με βάση το σέλινο.
  • Σινάπι και προϊόντα με βάση το σινάπι (πχ. μουστάρδα).
  • Σπόροι σησαμιού και προϊόντα με βάση τους σπόρους σησαμιού.
  • Το διοξείδιο του θείου και οι θειώδεις ενώσεις σε συγκεντρώσεις άνω των 10 mg/Kg ή 10 mg/Lt εκπεφρασμένα ως SO2
  • Λούπινο και προϊόντα με βάση το λούπινο (πχ. φάβα).
  • Μαλάκια και προϊόντα με βάση τα μαλάκια.

Δείτε τον κατάλογο αλλεργιογόνων (Excel)

 

Copyright © Daily Fresh City 2017 | Developed by Hyper Center