Βάση του “Κανονισμό (ΕΚ) 1169/2011 – Επισήμανση των Τροφίμων” και την κείμενη Ελληνική Νομοθεσία (εγκύκλιος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων – Ε.Φ.Ε.Τ.) αναγνωρίζονται ως συστατικά τροφίμων τα οποία μπορούν να προκαλέσουν τροφική αλλεργία ή τροφική δυσανεξία τα ακόλουθα:
Δημητριακά που περιέχουν γλουτένη.
Καρκινοειδή και προϊόντα με βάση τα καρκινοειδή (πχ. καβούρια, καραβίδες).
Αυγά και προϊόντα με βάση τα αυγά.
Ψάρια και προϊόντα με βάση τα ψάρια.
Αραχίδες (αράπικα φιστίκια) και προϊόντα με βάση τις αραχίδες.
Σόγια και προϊόντα με βάση τη σόγια (εκτός από το σογιέλαιο).
Γάλα και προϊόντα με βάση το γάλα.
Καρποί με κέλυφος (πχ. αμύγδαλα, καρύδια κλπ.).
Σέλινο και προϊόντα με βάση το σέλινο.
Σινάπι και προϊόντα με βάση το σινάπι (πχ. μουστάρδα).
Σπόροι σησαμιού και προϊόντα με βάση τους σπόρους σησαμιού.
Το διοξείδιο του θείου και οι θειώδεις ενώσεις σε συγκεντρώσεις άνω των 10 mg/Kg ή 10 mg/Lt εκπεφρασμένα ως SO2.
Λούπινο και προϊόντα με βάση το λούπινο (πχ. φάβα).
Μαλάκια και προϊόντα με βάση τα μαλάκια.
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΛΕΡΓΙΟΓΩΝΩΝ ΣΤΑΘΕΡΩΝ ΚΩΔΙΚΩΝ
Χειροποίητες Φωλιές Βρώμης με μους γιαουρτολέμονο ….. (Ε, Η, G, F, M, K, A, J)
Granola Yoghurt Πρόβειο γιαούρτι 2% με χειροποίητη granola, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα (G, E, H, F, M, K, A, L)
Φρουτοσαλάτα Φρεσκοκομμένη φρουτοσαλάτα με φρούτα εποχής (-)
Fit Bar Banana & Chocolate (2 ατομικές μπάρες δημητριακών με μέλι, φρέσκια μπανάνα και μαύρη σοκολάτα) ………. (Ε, Η, G, F, M, K, … F, A)
Fit Bar Berries (2 ατομικές μπάρες δημητριακών με μέλι, ταχίνι, αποξηραμένα φρούτα και ποικιλία Berries) …… (Ε, Η, G, F, M, K, L)
ΝUTS BAR με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς (G, F, M, K, J, Α, E, H, K, L, C)
Λιναρόσπορο (Χειροποίητα Μπαλάκια ζυμωμένα με λιναρόσπορο, ταχίνι και μέλι) .
(H, A, K, Ε, G, F, M)
Ρυζόγαλο σπιτικό ρυζόγαλο με μέλι (χωρίς ζάχαρη) … (G, A)
Cake Ημέρας (ρωτήστε μας για τη γεύση) … (C, G, A, Κ, J)
Cookies Βρώμης με άρωμα κανέλας (Ε, Η, G, F, M, K, A, J)
Μπαστούνι Θεσσαλονίκης (A,C,E,G,J,K)
Χωριάτικη Μπαγκέτα με καπνιστή γαλοπούλα, ταρτάρ μαγιονέζας, κασέρι, τομάτα και ρόκα (A, G, F, H, I, J, L, C)
Ιταλική Τζιαπάτα με σαλάμι μπύρας, γραβιέρα Κρήτης, τομάτα, ρόκα και σάλτσα μουστάρδας (A, G, F, H, I, J, C, L)
Μπαγκέτα παπαρουνόσπορων με πέστο βασιλικού, καπνιστό σολομό, σος γιαουρτιού, μαρούλι και μαριναρισμένο αγγούρι
(A, G, C, H, D, K)
Μπαγκέτα Ceasar’s με κοτόπουλο ψητό, μπέικον, μαγιονέζα, iceberg και παρμεζάνα (A, F, I, J, H, G, C)
Αραβική πίτα με τυρί κρέμα, ρόκα, γαλοπούλα, τομάτα, αγγούρι(A, G, F, H, I, J)
English Baguette με καπνιστό ζαμπόν, τυρί, τομάτα, αυγό, καυτερή Αγγλική Μουστάρδα
(A, F, H, I, J, G, C, L)
Αραβική πίτα με ψητά λαχανικά, τομάτα, ρόκα και σος πέστο βασιλικού (A, G, C, H)
ΣΑΛΑΤΕΣ
Κοτόπουλο Πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο πανέ, αυγό, μπέικον, τοματίνια και cheddar και λαδολέμονο μελιού(C, A, F, I, J, H, G, K)
Παντζάρι Φέτα Πράσινη σαλάτα με παντζάρι, φασολάκι, φέτα, λιαστή τομάτα και dressing λαδολέμονο (G, ΠΑΝΤΖΑΡΙ)
Αγγουροσαλάτα Φρέσκια αγγουροσαλάτα με ρόκα, flakes γραβιέρας και σάλτσα από πιπεριά Φλωρίνης
(G)
Μακαρονοσαλάτα με ψητά λαχανικά (Πέννες με χρωματιστές πιπεριές, μελιτζάνα, κολοκύθι, κάσιους και dressing Μπρόκολο – σπανάκι) (A, H, K)
Σαλάτα Σολομού Πράσινη σαλάτα με καπνιστό σολομό, τοματίνια, καλαμπόκι, κρουτόν και dressing λαδολέμονο
(D, A, G, K, C)
Τονοσαλάτα Πράσινη σαλάτα με τόνο, καλαμπόκι, ελιές, τοματίνια, φρέσκο κρεμμυδάκι και dressing λαδολέμονο (D, ΕΛΙΕΣ)